Tahniah, keputusan upu degree dah keluar!

Assalamualaikum semua,

 Well sebenarnya pagi tadi sahur macam biasa then after kemas kemas barang rumah, then sambung balik tidur. Nampak sangat bukan anak dara pilihan. First Ramadhan je boleh stay sampai subuh, kunun nak istiqamah tapi haihh, bila hari kedua Ramadhan dalam mimpi je lah istiqamah tu. luls 

* Bubur Sosej* Resepi buat bubur tambah sosej, senang kan. hehe


Roti warna warni, khas untuk budak budak.

  So After, my mum kejut dengan jayanya, *macam budak budak je kena kejut dengan ibu kan? hehe* Tade orang lain pun nak kejutkan saya selain my mum. Almaklum single memang begitu caranya. hehe so dengan lemah long lainya terus terus sidai baju semua, kemas rumah sikit then tunggu Pak Cik TaQbin dari Zalora *nanti kita update apa saya beli* Sebenarnya bukan lah pak cik pun, Abang boleh dikatakan. Manis rupanya. huhu puasa pun boleh cuci mata. Astagfirullahalazim.. cubalah try Insaf lebih sikit. isk isk~

  then dah jumpa abang posmen TaQbin terus on laptop. First of course buka email dulu. Mana lah tahu tetiba Top bigbang email kata rindu ke? khalyalan semata mata. Tak kenal Top Big bang anda boleh Google oke. then Macam biasa buka Facebook , masa tu dalam 11.55 kot. then ramai dah kata nervous tunggu UPU. lepas baca Status dorang, muka dah kelat. kenapa saya  ni noob sangat sampai result UPU keluar hari ni pun tak tahu. adess,

  Dah pukul 12 webpage tak boleh buka pun? Sekali kawan recommend check guna sms. Dah sent text kat 15888 then dia balas lambat. Benci tau buat , rasa berdebar. so saya main game, online facebook. sekali bunyi cecomel dari handset. ha, terus sambut then selawat sikit then buka....

  First Impression : hah Alhamdullillah, but  what to do after this..?
  Second Impression : oke, what my mum reaction nanti?
  Third and so on : Kinda Rock man! Feeling syukur tapi rasa serba salah. Haihh~

  Oleh sebab saya tak check guna webpage so saya letak kat facebook and printscreen je.. Khas untuk tontonan anda. macam lah ada orang tengok kan?

* masa printscreen baru perasan ada typo tadi* luls

  So Dah tahu kenapa Impression tadi kenapa. yea, saya dapat universiti Malaysia Sarawak UNIMAS. Jujur rasa macam tak percaya. kalau jauh tapi still dekat semenanjung boleh terima kan. ni dah menyeberang. Well still Alhamdullillah sangat sangat. Sekurangnya saya dapat peluang untuk sambung belajar.  Congrats Atiqa. Tahniah anda bakal memasuki dunia Degree. *eh boleh pulak tahniah kat diri sendiri hikhik*

 And Maaf, sebab entry ni panjang sangat, seba nanti bila saya dah degree ke, saya nak baca balik entry ni. maaf kalau tak suka :) terima kasih kerana membaca !

  

12 comments:

tiey smilez said...

Xpela jauh pum, mungkin rezeki Tika ada kat situ. Anyway, tahniah Tika. :D

Fya Pelangi said...

mnde yg kte tk bpe nk ske tu lha yg akan jd kte ske sgt2 nnti. trust me :)

Amira Suhaimi said...

congrats dik! happy for u dah degree :3 nnt da jd student u ssh dah nk blogging. huhu. :) anyways good luck!

Tcca Anuar said...

@tiey Smilez :

: Insyaallah, betul mungkin rezeki kat sana. terima kasih tiey :)

Tcca Anuar said...

@fya Pelangi :

: tu yang takut tak suka tuh. hehe mungkin jodoh belajar kat serawak kot.

Tcca Anuar said...

@amira suhaimi :

: terima kasih akak. hehe susah nak blogging tape.. jangan ayik blogging lupa belajar. hikhik. Thankx again~

Elih J said...

Tahniah ye, selalu lah turun Kuching nanti..boleh Elih belanja main bowling hehe..welkam to sarawak

Tcca Anuar said...

@Elih J :

: hehe tu lah, nanti asyik outing kuching je nanti. hehe yeah, ada orang belanja bowling. hehe :) terima kasih Elih!

zulhilmi tempoyak said...

tahniah... jgn risau.. ada pelajaran tmbahan bila blajor jauh2 ni.. :)

Afiqah Alias said...

welcome to unimas..akak student unimas jugak..hehe..dont worry..just have fun n tajdid niat mencari ilmu..tahniah..

Tcca Anuar said...

@Zulhimi tempoyak :

: terima kasih zul, pelajaran tambahan? ermm pengalaman :)

Tcca Anuar said...

@afiqah alias :

: terima kasih aka afiqah :) nanti akak boleh lah tunjuk benda yang baru kt sarawak :)

160