Review Product : MAYBELLINE CLEAR SMOOTH PRESSED POWDER

Assalamualaikum semua..


From : google
Clear Smooth Shine Free.

  Product ni, saya sangat adore. sangat memuaskan hati and agak murah. if uolls, purchase dekat watson or guardian bawah RM20 oke. saya lupa harga sebenar. hehe product ni sangat sesuai dengan saya. and saya pasti dengan uolss pun puas hati sebab :

 1. Lasting oil control: combined oil absorbing ingredients remove shine, for a clean shine-free finish for all day.

   : pandangan saya - powder ni memang menyerap minyak minyak yang ada. sangat sesuai untuk kulit yang agak berminyak macam saya. pakai ni korang akan rasa suci tanpa ada mintak minyak di muka. tapi kalau nak kata long lasting tu depend somebody punya kulit lah kot. kalau saya tengah hari kulit saya dah berminyak sikit itupun kalau cuaca panas sangat.. tak logik lah kalau takbermintak sikit pun kan? hehe

2. Silky smooth texture: the extreme fine powder glides like silk and melts smoothly on the skin. It covers flawlessly but looks perfectly natural.


   : pandangan saya - saya sangat sangat jatuh cinta dengan powder ni sebab halus dan mulus. Uolls punya kulit tak kan rasa macam ada sagu sagu yea di wajah.. tekstur sangat lembut kat kulit, even pakai sikit dah nampak lah kesan. sambil tu bole tutup parut parut jerawat. kemerah merahan kat muka. kalau saya, saya ada masalah pori pori besar, and bila pakai magically my pori jadi semakin halus.. dan tak kan menyumbat kan pori pori anda.. *terasa kelakar bila tulis pori pori* hehe

3. UV protection SPF18: It contains high UV protection to prevent skin darkening and to have a fair, natural skin tone.


     : pandangan saya - orang kata SPF18 sangat sikit. tapi bagi saya dia tetap oke. sekurangnya kulit tade terbakar pun kalau kena cahaya matahari.. tapi kalau pakai SPF 30 sekalipun. if berdiri tengah panas berbahang tetap hitam jugak kan? 




actually powder dalam tuh dah tinggal sikit. terasa segan nak tunjuk. hihi 

Rating : 9/10
Repurchase : Of course! 

see, saya penggemar tetap Maybelline Pressed Powder !
if uolls berminat, anda boleh ke mall yang ada guardian and watson oke. 
or beli secara online di myshopping.com or qoo10 
dan untuk ketahui lanjut tentang product Maybelline yang baru bole ke site http://www.maybelline.com/

Lastly : Ticca anuar with Maybelline Clear Smooth *kisses*
terima kasih kerana membaca :)


p/s : Dengan wuduk anda lebih cantik :)

6 comments:

Miss Wawa said...

okay ke maybeline ni? wawa belum pernah try lagi.. nak cuba lah lepas ni :D

Tcca Anuar said...

@Miss WAWA :

: Alhamdullillah tiqa pakai sangat oke. lagipun kalau tak salah tade talkum. so sangat baik untuk yg sensitif..

The Silencer said...

kawan saya pun pakai , ok je hehe ,

Tcca Anuar said...

@The Silencer :

: betul. sangat oke !

Teena Tna said...

X pernah try maybelline lg, tp mcm best jer

Tcca Anuar said...

@teena Tna

mmg sangat best. cuba lah try.. :)

160