Puisi cinta Zahiril adzim kepada isterinya, (sweet)

Alkisah, apabila sebuah jodoh dan takdir telah melahirkan sebuah kasih sayang terbina. dan akhirnya tumbuh sebuah perkahwinan yang suci. cinta yang lahir telah di luah melalui sebuah puisi. ouh sangat indah. bagai cerita happy ending.. shahira aiyob, kamu sangat bahagia !






“Zahiril berpura-pura terjumpa kertas dalam tuxedo, ketika itu Shera sedang khusyuk mendengar lagu I will always love you – ungu, yang dinyanyikan abang Zahiril, tiba-tiba Zahiril bangun dan menujukan puisi buat isterinya, yang magisnya ada mic tersembunyi dalam tuxedo beliau”







Saat ini, zahiril adzim bangun dan meluah kan puisi ini..


Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta


Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala
Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.








p/s : saya harap mereka bahagia selamanyaa..
Bahagia kan, kalau dapat kekasih macam zahiril adzim.

23 comments:

S H I T E Q said...

sgt sgt sgt sweet kan :')

Tcca Anuar said...

@SHITEQ :

: memang sangat sangat sweeet.. tengok banyak kali pun tak jemu.. yang plg penting puisi nya indah..

zatiey nureyza said...

jles nya ! saya nak juga laki seperti zahiril :)

Ezzaty Emilea said...

sweett yg amat sgt !! arghh !!

hazanis said...

alamak sweetnye....^^

hazanis said...

jangan lupa join first contest dr saya..

jom join contest..^^

http://hazanis.blogspot.com/2011/12/contest-i-love-flower-by-hazanis.html

Bella Roast Almond said...

sweet sgt...suka giler..hehe

Zaf98 said...

Ya Allah! cemburunya aku! >.<
tapi sweet~ sem0ga di0rang kekal bahagia hingga akhir hayat~

shazwan: said...

moga zahiril dan wife beliau kekal bahagia dbwh keredhaan Allah.

nurmujahidah said...

nak mcam dye bleh tk???

Farid said...

follow yaaa

Tcca Anuar said...

@zatiey nureyza :

: eh sama lah.. give me five.. hehe romantik kan zahiril?

Tcca Anuar said...

@Ezzaty Emilea :

:betul betul betul.. sangat sweet. hehe

Tcca Anuar said...

@hazanis :

: haha memang terlebih sweett.. insyaallah, saya akan join contest awak ;)

Tcca Anuar said...

@Bella Roast Almond :

: haha tahu tapee.. sebab tu la post, telebih sweett... hehe

Tcca Anuar said...

@Zaf98 :

: aminnn.. kalau cemburu buat lah dekat bakal isteri kamu.. mesti sweett gak.. ;)

Tcca Anuar said...

@ shazwan:

: isyaallah, mereka akan bahagia dunia dan akhirat...

Tcca Anuar said...

@ nurmujahidah :

: mesti lah boleh.. cepat cepat kahwin pastu soh suami buat mcm tu jugak.. hehe

Tcca Anuar said...

@ Farid :

: hey thanx follow me.. farid..

AireyN ツAshra said...

suwettnye dyeorg ;P jeles tauu :)

shahdiana said...

alololo...sangat sweet kan...mesti semua perempuan nak camtu...

Tcca Anuar said...

@ AireyN ツAshra :

: hehe memang sweet.. hehe suruh la pakwe airen buat nanti. heheh

Tcca Anuar said...

@ shahdiana :

: hehe semua perempuan impikan lelaki yang mencintai dirinya sepenuh hati.. hehe

160