HARI GURU - SPECIAL 2011

 today is 16 may 2011
Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang Ulama yang mulia
Jika hari ini seorang Peguam menang bicara
...Jika hari ini seorang Penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
-USMAN AWANG,1979-


ROBOT will replace TEACHER?
really sad ;'(

Guru kerja yang mulia. 
banyak banyak kerjaya yang paling saya kagum adalah karier guru.
kamu ingat senang ke nak jadi cikgu?
siang malam kerja. pagi mengajar murid. petang kokorikulum. malam menanda buku buku anak murid.
 fuhh, lebih susah dari lawyer, pengurus bank atau pun Arkitek.
siapa tak sokong? aku cabar dia jadi cikgu untuk sebulan. haha sanggup?
aku cakap macam aku nie seorang cikgu pulak kan..
SPM pon  belum lagi. nak tunjuk matured pulak.. heee~ poyo jee.
tapi  itu ada deep in my heart tau.. 
anda anda semua ni kena laa. hormati cikgu.
dan hargai la kerjaya guru. guru bukan tempat anda melepas kan tekanan.
 tanpa guru yang membantu, sukar untuk berjayaa. dan
jangan nakal nakal dengan cikgu, cikgu rotan. padan muka .. haha

By the way.
saya nak ucapkan selamat hari guru kepada GURU GURU di SELURUH MALAYSIA
terutama GURU GURU SMK MERU.
guru guru di sekolah SMK MERU amat berkaliber.
bukan sekadar memuji. tapi itu kenyataan ;)


My teacher in form 5 ( 5cience 1)

guru kelas/ Addmath : puan haryanah
Kimia : puan rahamah
Fizik : puan maziah
Biologi : puan noorul akma
Math : puan hafidzah / cikgu syukri
BM : puan noriza
BI : puan Roslina
Agama : puan P. Aziyah
Sejarah : puan Faridah
EST :puan H. fariza

THANK YOU VERY MUCH TEACHER !!
I WILL DO THE BEST FOR SPM.
Insyallaah~

2 comments:

Kyra Hasman said...

suka gila Usman Awang .. dulu la..haha

ticca anuar said...

haha, kenapa pulak dulu?

160